Ga naar Content

Groen Geel verliest laatste oefenduel voor competitiestart

WORMER - Groen Geel oefende in aanloop naar het nieuwe seizoen tegen Dalto. De ruststand was 15-14 in het voordeel van de korfballers uit Wormer. Uiteindelijk werd het duel met 27-28 verloren.

De korfballers van Groen Geel oefende in een vrijwel lege sporthal tegen Dalto - Foto: NH Sport/Thomas Brood

"Je bent nog naar een opstelling aan het werken dus je wisselt wat door. Met de uitslag ben ik niet tevreden, maar overall ben ik best tevreden", aldus Groen Geel-trainer Daniel Harmzen. 

Daniel Harmzen na het verlies tegen Dalto - NH Nieuws

Doelstelling Groen Geel

Door de coronacrisis is er een nieuwe opzet gemaakt voor de competitie. Zo zijn er twee poules van zes ploegen. Daarnaast kan men niet degraderen uit de Korfbal League en is het aantal play-off plaatsen uitgebreid. "Ik wil dit jaar de play-offs halen", is Harmzen duidelijk.

"Ik wil dit jaar de play-offs halen"

groen geel trainer Daniel harmzen

Aanvoerster Lisanne de Bruin hoopt dat het team zich verder gaat ontwikkelen. "Wij hebben een nieuwe trainer dit jaar en wij willen een ander spelletje gaan spelen. Wij hopen op plek vier in de poule te eindigen", aldus De Bruin.

Lisanne de Bruin na het verlies tegen Dalto - NH Nieuws

Vanaf 16 januari start de Korfbal League onder strenge coronamaatregelen. De spelers ondergaan op de wedstrijddag een sneltest om de kans op besmettingen uit te sluiten. In de zaal mogen alleen mensen aanwezig zijn die daar strikt noodzakelijk zijn. Zij moeten zich aan de reguliere regels van het RIVM houden. Groen Geel begint de competitie volgende week in Gorredijk tegen LDODK. 

Maandag is er een uitgebreide reportage op TV te zien hoe men het korfballen in coronatijd gaat aanpakken. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]