Ga naar Content

Clubs hoeven niet te vrezen voor degradatie uit Korfbal League

AMSTERDAM - Groen Geel, Blauw-Wit en KZ spelen ook volgend seizoen in de Korfbal League. Het Korfbalverbond heeft besloten dat er dit seizoen niemand uit de League degradeert.

Foto: NH Sport / Edward Dekker

De komende twee weekends spelen de clubs nog oefenduels, waarna de competitie in het weekend van 16 januari met strenge coronamaatregelen mag beginnen. Zo ondergaan de spelers op de wedstrijddag een sneltest om de kans op besmettingen uit te sluiten. In de zaal mogen verder alleen mensen aanwezig zijn die daar strikt noodzakelijk zijn. Zij dienen zich aan de reguliere regels van het RIVM (inclusief dragen van een mondkapje) te houden.

Het KNKV besloot al eerder de Korfbal League op te splitsen in twee poules van zes teams. Groen Geel, Blauw-Wit en KZ zitten allemaal in dezelfde groep. Bedoeling is dat de clubs elkaar twee keer treffen. 

Blauw-Wit opent de competitie in Papendrecht tegen PKC. Koog Zaandijk gaat op bezoek bij nieuwkomer Oost-Arnhem en Groen Geel neemt het in Gorredijk op tegen LDODK.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]