Ga naar Content

Laren gaat extra letten op 'autoshowers' en 'carspotters' vanwege verkeersgevaar

LAREN - Laren gaat de komende tijd extra streng handhaven op 'autoshowers' en 'carspotters'. De eigenaren van exclusieve auto's die rondjes rijden door Laren om met hun auto te pronken en de grote groepen jongeren die de auto's op de foto willen zetten, zorgen al langer voor veel overlast en gevaar. 

Foto: Caspar Huurdeman Fotografie

De carspotters staan vaak met grote groepen op de Larense Brink om de auto's vast te leggen. Om het perfecte plaatje te maken rennen de jongeren vaak zonder op te letten de weg over of staan ze plots op straat. Dat zorgt voor onveilige situaties.

De eigenaren van exclusieve auto's zorgen daarentegen voor overlast: om indruk te maken op de jongeren geven ze extra veel gas, laten ze hun uitlaten knallen en toeteren ze vaak. En omdat ze meestal meerdere rondjes  door het dorp rijden, blijft het vaak niet bij één keer.

Extra handhaving

Het probleem speelt al langer. De gemeente wil de onveilige situaties en overlast niet hebben, maar een eerdere campagne om de overlast tegen te gaan heeft nog niet gewerkt. Vooral vorig weekend was het weer erg druk op straat.

Samen met de politie gaat Laren de komende weken extra handhaven. "Het centrum van Laren biedt te weinig ruimte voor een autoshow en autotoerisme. Daar zijn evenemententerreinen voor bedoeld", aldus Laren. Hoe er precies gehandhaafd wordt, is niet bekend. Vorig weekend werden er nog twaalf boetes uitgedeeld aan eigenaren van dure auto's die onnodig veel lawaai maakten. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]