Ga naar Content

Laren kijkt naar nieuwe maatregelen tegen hordes 'carspotters' op de Brink

LAREN - Laren gaat wederom kijken wat het kan doen tegen de grote groepen 'carspotters' op de Brink. Elk weekend staan er grote groepen jongeren om de duurste auto's op de foto te zetten. De pubers zorgen nog te vaak voor onveilige situaties. Een eerdere oproep om het netjes te houden, haalt weinig uit.

Foto: Caspar Huurdeman Fotografie

Het carspotten op de Brink is populair geworden sinds het begin van de coronacrisis: er kwamen steeds meer jonge jongens met hun camera naar Laren om de dure auto's op de foto te zetten. 

Laren heeft er op zich geen problemen mee dat de jongens foto's komen maken, ook niet met de auto's die rondjes rijden door het dorp. Wel heeft Laren er problemen mee dat de jongens niet echt op de verkeersregels letten als ze foto's maken en zonder te kijken de weg op gaan of oversteken. Dat zorgt vaak voor verkeersonveilige situaties. 

Een ander probleem is de herrie die de bestuurders van de auto's maken om te imponeren: de automobilisten schromen het niet om het gaspedaal hard in te trappen of te toeteren. Afgelopen weekend werden daarvoor nog twaalf boetes uitgeschreven. 

Laren startte afgelopen zomer al een campagne om aandacht te vragen van zowel de carspotters als de eigenaren van de dure auto's, maar dat heeft tot nu toe weinig succes. Elk weekend staan er weer hordes jongeren foto's te maken. Afgelopen zaterdag stonden er nog tientallen jongeren op de Brink.

Extra maatregelen

Na de drukte van afgelopen weekend laat de gemeente Laren weten wederom te gaan kijken wat het aan het probleem kan doen. Er wordt volgens een woordvoerder 'overlegd met diverse betrokken partijen' om een oplossing te vinden. Later deze week moet daar meer over bekend worden. 

NH Nieuws nam eerder een kijkje op de Larense Brink om te zien hoe er omgegaan wordt met de carspotters: 

Mooie auto's zorgen voor niet gewenste drukte in Laren - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]