Gooi

NL
V

Te veel autospotters op kruispunt in Laren, gemeente handhaaft extra

25 april 2020, 17.22 uur · Aangepast 25 april 2020, 21.20 uur · Door Redactie

LAREN - Het centrum van Laren is een komen en gaan van mooie auto's. Het Noord-Hollandse dorp is dan ook in trek bij de autospotters, maar burgemeester Nanning Mol van Laren laat de komende weekenden BOA's en poltitie extra surveilleren in het centrum van Laren. "Wij merken dat het te druk wordt en daarom gaan wij extra handhaven", aldus Mol. 

De burgemeester wil hiermee voorkomen dat er te veel publiek samenkomt gedurende de coronacrisis. "Op het kruispunt op de Brink in Laren is het altijd gezellig druk.  Er rijden altijd mooie auto'en daar worden dan foto's van gemaakt," zegt de burgemeester van Laren.

"Niet alleen voor de veiligheid van de autospotters, maar ook voor de mensen op het kruispunt gaan wij nu strak handhaven. Zo zorgen wij ervoor dat het een stuk leger wordt", vervolgt hij.

Mooie auto's zorgen voor niet gewenste drukte in Laren - NH Nieuws

Quote

"Tot nu toe gaat het heel erg goed"

BOA GERARD KOSTER

Op de populaire plek voor autospotters was het de afgelopen weken dus te druk. Vandaag viel het mee met de drukte in Laren. "Tot nu toe gaat het heel goed. Ik hoop dat het zo blijft. Wij zitten ook niet te wachten op het uitschrijven van bekeuringen, maar wij willen wel dat Het Gooi veilig blijft qua corona en verkeersveiligheid", aldus BOA Gerard Koster. 

200425 AUTOLAREN gerard koster - NH Nieuws