Ga naar Content

Einde tijdperk 'Asterix en Obelix' bij Telstar

VELSEN-ZUID - "De Asterix en Obelix van de IJmond" zijn niet langer bij elkaar. Nu Telstar-verdediger Benaissa Benamar naar FC Utrecht is vertrokken, is hij geen duo meer met Redouan El Yaakoubi. "Ik ben Asterix en hij is Obelix. Wij hebben het denk ik samen heel veel aanvallers heel erg lastig gemaakt", aldus Benamar.

"De Asterix en Obelix van de IJmond" zijn uit elkaar - NH Sport / Thomas Brood

"Ik heb ook echt veel berichtjes gehad moet ik eerlijk zeggen. Dat wij een leuk duo waren", vult Redouan El Yaakoubi aan. "Ik ga hem zeker missen. Hij kon met iedereen goed overweg en met name met mij. Hij is echt een topgozer."

Ook trainer Andries Jonker had lovende woorden over voor de afscheidnemende Benamar. "Hij is een van de meest sociale voetballers die ik heb meegemaakt. Hij is zeer betrokken bij zijn omgeving. Daar heb ik veel respect voor", aldus Jonker. 

"Er zijn meerdere jongens die hebben bewezen dat ze daar kunnen spelen"

Telstar-trainer Andries Jonker

Vrijdag speelt Telstar tegen De Graafschap en dus moet Jonker snel gaan bepalen wie Benamar vervangt in het centrum van de verdediging. Jonker: "Er zijn meerdere jongens die hebben bewezen dat ze het kunnen. Cagro is een optie, net zoals Roscello Vlijter. En ook Anthony Berenstein klopt langzaam op de deur."

Ziekenboeg

Telstar heeft een redelijke volle ziekenboeg voor het duel tegen De Graafschap. Kick Groot en Vincent Regeling zijn zeker niet van de partij. Frank Korpershoek is nog altijd een vraagteken, net zoals Sven van Doorm en Shayne Pattynama.

De Graafschap tegen Telstar begint vrijdagavond om 18.45 uur. Leo Giovannangelo doet vanuit Doetinchem het live radioverslag voor NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]