Ga naar Content

Transfer Benamar naar FC Utrecht afgerond: "Sportief gezien geweldig voor hem"

VELSEN-ZUID - Benaissa Benamar is geen speler van Telstar meer. De centrale verdediger is per direct vertrokken naar FC Utrecht en tekent daar voor twee jaar. Andries Jonker reageert op zijn vertrek: "Enorm blij voor hem, van harte gegund."

Benaissa Benamar - Foto: Pro Shots / Remko Kool

"Dit is een uitstekende stap. Hij heeft een kans om te gaan spelen, denk ik"

telstar-trainer andries jonker

"Hij heeft zijn eerste doel bereikt", zegt Jonker tegen NH Sport. "Ook een heel goed gevoel voor iedereen die er een bijdrage aan heeft geleverd. De club, zijn medespelers, wij als staf: iedereen heeft zijn steentje bijdragen. Een prima gevoel."

Tekst gaat verder onder de video

Jonker over transfer Benamar: "Uitstekende stap voor hem" - NH Nieuws

Vervanger?

Benamar speelde 41 wedstrijden voor de Witte Leeuwen in twee seizoenen. Hij wist zondag vóór de wedstrijd tegen NEC al dat hij zou vertrekken. "Natuurlijk is dat een aderlating. Hij was een uitstekende speler voor ons. Aan de andere kant: we hebben Berenstein, Korpershoek en Benamar regelmatig moeten missen. In die tijd zijn anderen opgestaan. We gaan eerst eens kijken of we het vanuit eigen gelederen kunnen oplossen."

Jonker denkt dat FC Utrecht de perfecte club is voor de 23-jarige Benamar. "Dit is een uitstekende stap. Dit is sportief gezien geweldig voor hem. Hij is eraan toe. Hij heeft een kans om te gaan spelen, denk ik. Hij kan zich daar verder ontwikkelen."

Over de transfersom doen beide clubs geen uitspraken.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]