Ga naar Content

Sem Westerveld heeft veel aan adviezen van vader Sander

WIJDEWORMER - Het nieuwe jaar had niet beter kunnen beginnen voor Sem Westerveld. De doelman uit de jeugdopleiding van AZ mocht afgelopen maandag in de wedstrijd Jong AZ tegen Roda JC in de basis beginnen, en dat betekende zijn officiële debuut in het betaalde voetbal.

Sem Westerveld heeft veel aan adviezen van vader Sander - NH Nieuws

"Een dag voor de wedstrijd kwamen de trainers naar me toe", zegt Westerveld. "Zij vertelden me dat ze de keuze hadden gemaakt om mij te laten debuteren. Toen ik dat hoorde, dacht ik dit is echt de beste manier om 2021 te beginnen. Dit is heel mooi voor mij."

Westerveld is geen vreemde naam in het voetbal. Zijn vader Sander Westerveld kende een rijke carrière als doelman. Hij speelde onder andere voor Vitesse, FC Twente, Liverpool en Real Sociedad. Voor tips kan Sem dus altijd bij zijn vader terecht.

"Mijn vader heeft ook heel veel wedstrijden meegemaakt en heeft me verteld hoe het bij hem ging. Wat hij heeft gedaan om zichzelf rustig te houden. En verder zei hij dat ik het gewoon moest benaderen als een normale wedstrijd en me niet laten afleiden door het feit dat het op tv komt."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]