Start van hoofdcontent

KOOG AAN DE ZAAN

nl

Skatepark onder de A8 blijft langer dicht

29 december 2020, 15.28 uur · Aangepast 29 december 2020, 18.04 uur · Door Thyra de Groot

KOOG AAN DE ZAAN - Even een wheelie maken of pirouette op de step, het mag op straat, maar niet bij het skatepark onder de A8. Mening sporter baalt hiervan, maar de burgemeester houdt voet bij stuk en sluit het skatepark ook in januari. 

Foto: NH Nieuws

Sinds de noodverordening van kracht is, staan er hekken om het skatepark. Toch zag de verslaggever van NH Nieuws eind november dat sommige sporters gewoon naar binnen glippen. "Ik wist niet dat het niet mocht. We dachten gewoon, het is gezellig", zegt Stefan.

Boete

De jeugboa's hebben er een dagtaak bij om de jongeren, maar ook enkele volwassenen, weg te sturen. Jeugdboa Sebastiaan gaat graag eerst het gesprek aan, maar op het betreden van dit gesloten gebied staat een boete. Het skatepark is voorlopig verboden terrein.  

NH Nieuws maakte eerder onderstaande reportage. Tekst gaat door na video. 

Sprankje hoop voor Zaanse skaters - NH Nieuws

Ondanks de de BMX'ers heel graag weer gebruik willen maken van hun sportplek, heeft burgemeester Jan Hamming toch besloten om het skatepark tot eind januari te sluiten.

De enige uitzondering is voor morgen, want de Zaanse Winter Experience gaat wel gewoon door. Tussen 12:00 en 16:00 uur mogen kinderen van 6 tot en met 17 jaar gratis meedoen met sport-, spel-, en cultuuractiviteiten.   

Of het skatepark na januari weer open mag is nog niet bekend, maar de fanatieke skaters zullen hun kunsten vast blijven vertonen. 

archieffoto - Foto: NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]