Ga naar Content

Storm Bella raast over de provincie, vanmiddag minder onstuimig

NOORD-HOLLAND - Storm Bella raast op dit moment over de provincie. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege zware windstoten die veroorzaakt worden door de storm. 

De ferry uit Newcastle komt aan in IJmuiden tijdens storm Bella - Foto: Bas Groen

Rond het IJsselmeer kunnen zware windstoten voorkomen van 80 tot 90 kilometer per uur. Aan de kust zijn zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur niet uitgesloten. In IJmuiden en op Texel is windkracht 9 gemeten. 

Schade 

Vanuit het hele land komen meldingen van stormschade binnen. In Haarlem waaide een plaat van een woning aan de Saturnusstraat. 

Op de Amsterdamseweg in Velsen-Zuid in de buurt van de afslag naar de Velsertunnel, lag vanmorgen een tak op de weg. Deze is inmiddels opgeruimd door de brandweer. 

Op de Ruijslaan in De Koog op Texel raakte en metalen deel van een schoorsteen los. De brandweer moest eraan te pas komen om het ding te verwijderen. 

In de regio Amsterdam valt de stormschade mee. De brandweer Amsterdam-Amstelland spreekt van enkele gevallen reclameborden en takken van bomen. Verder zijn er dakpannen weggewaaid en zijn dakconstructies en zonweringen kapot gewaaid.

Teststraat Zaandam dicht 

De teststraat aan de Ronde Tocht 11 in Zaandam is vandaag niet open gegaan omdat hekken omgewaaid waren. Mensen die daar vandaag getest zouden worden, kunnen in Purmerend terecht. Volgens een woordvoerder van de GGD gaat de Zaanse teststraat morgen weer open.

Situatie op de weg 

De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is vannacht in beide richtingen een poosje afgesloten geweest vanwege de harde wind. Inmiddels is de weg weer open. De ANWB verwacht dat de problemen voor het verkeer verder beperkt blijven, omdat het op zondagochtend rustig is.

Op Schiphol heeft de storm voor 'hectische toestanden' gezorgd. Vanwege rukwinden moesten meerdere piloten de landing afbreken. 

Weerman Jan Visser sprak gisteren al over 'binnenblijf weer'. Toch maakten sommigen een wandeling langs de kust, waar metershoge golven te zien waren. 

Een enkeling maakte een wandeling langs de kust - NH Nieuws

In de loop van de middag neemt de wind van het westen uit vrij snel af en verdwijnen de zware windstoten. Het blijft winderig, koud en nat.

💬 Whatsapp ons!

Heeft u foto's van stormschade? Wij ontvangen ze graag op [email protected]. Of whatsapp ons op 06 30 09 30 03