Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Acht coronadoden in de regio, planbare zorg voorlopig niet verder afgeschaald

22 december 2020, 15.27 uur · Aangepast 22 december 2020, 19.39 uur · Door Priscilla Overbeek

ALKMAAR - Ondanks de strenge lockdown grijpt het coronavirus nog steeds om zich heen. Ook in de regio Noord-Holland Noord loopt het aantal besmettingen snel op. In de gemeente Alkmaar zijn de meeste besmettingen geregistreerd. 

NH Nieuws

In de periode van 9 tot en met 22 december telt de gemeente Alkmaar 679 besmettingen. Twee mensen liggen momenteel het ziekenhuis. Vier mensen zijn overleden aan het virus.

Regionale cijfers

In Heerhugowaard werden er 526 besmettingen gemeld en drie ziekenhuisopnames. Twee mensen overleden in deze periode aan het virus. In Heiloo zijn er 134 nieuwe besmettingen geconstateerd, maar ziekenhuisopnames en sterfgevallen bleven uit. 

Castricum heeft er deze periode 255 nieuwe besmettingen bijgekregen. In de gemeente zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Er is één persoon overleden aan het virus. 

In Langedijk zijn er 238 positieve testen gemeld. In de gemeente zijn geen sterfgevallen. Wel  werd een coronapatiënt opgenomen in het ziekenhuis.

In Bergen zijn deze periode 154 nieuwe besmettingen geconstateerd. Eén persoon is overleden. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames. 

Planbare zorg

Bij de Noordwest Ziekenhuisgroep is de planbare zorg al voor een groot deel afgeschaald en wordt op dit moment bekeken wat er verder nodig is. Acute zorg, semi-spoedzorg en oncologische zorg gaan vooralsnog door.

Ook de poliklinieken van Noordwest zijn open en afspraken gaan zoveel mogelijk door. Voor een deel van de consulten wordt gebruik gemaakt van videobellen of de afspraak wordt omgezet naar een telefonisch consult.

De coronateststraat in Alkmaar - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]