Van Wetten schiet Telstar naar drie punten bij tiental Jong Ajax

AMSTERDAM - Telstar heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar gewonnen van Jong Ajax. De ploeg van trainer Andries Jonker keek al snel tegen een achterstand aan op De Toekomst, maar een rode kaart voor Hassane Bandé (Jong Ajax) keerde de wedstrijd om. Rashaan Fernandes en Niels van Wetten bezorgden de Velsenaren in de tweede helft een 1-2 overwinning.

Het duurde niet lang tot er voor de eerste keer beweging op het scorebord kwam, want na tien minuten voetbal mondde het eerste gevaar direct uit tot een doelpunt. Uit een voorzet van Youri Regeer was het de 17-jarige Arjany Martha die knap binnenknikte en Jong Ajax op voorsprong zette. Via Max de Waal en Victor Jensen kreeg de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag vervolgens kansen om de voorsprong te vergroten, maar Telstar-doelman Jasper Schendelaar liet zien zijn mannetje te staan.

In de loop van de eerste helft kroop Telstar stukje bij beetje uit hun schulp en de Velsenaren kregen dan ook kansen op de gelijkmaker. Een kopbal van Sebastian Soto en een poging van Gyliano van Velzen leverde weinig gevaar op, maar dat gold niet voor de inzet van Yael Liesdek. De vleugelverdediger kwam in kansrijke positie en had het aan een uitgestoken been van een Ajacied te danken dat hij de gelijkmaker niet op zijn naam kon schrijven.

Kotarski redt op een inzet van Telstar - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Jong Ajax moest na de pauze al snel met tien man verder. Hassane Bandé ging te hard op de voet van Fernandes staan en mocht vroegtijdig gaan douchen van scheidsrechter Sam Dröge. Kort daarna liet de arbitrage zich opnieuw gelden door de 2-0 van Donny Warmerdam af te keuren. Volgens de leiding stond de middenvelder buitenspel en dus ging de treffer niet door. Het duurde niet lang voordat Telstar daarvan profiteerde. Op aangeven van Ilias Bronkhorst tekende Fernandes met een knappe volley voor de 1-1.

Van Wetten

Telstar was in het vervolg van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar de ploeg van trainer Jonker mocht van geluk spreken dat ze niet op een nieuwe achterstand kwamen. Eerst haalde Schendelaar een kopbal van Regeer katachtig nipt voor de lijn weg en even later was Jaymillio Pinas dicht bij een Jong Ajax-treffer. De aanvaller ging alleen op Schendelaar af maar schoot naast. Telstar bleek vervolgens spekkoper en ging er vijf minuten voor tijd met de overwinning vandoor. Invaller Van Wetten besloot uit te halen vanaf buiten het strafschopgebied en de middenvelder joeg daarmee de 1-2 tegen de touwen.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Van Gelderen (Hillen/30), Llansana, Musampa, Baas (v/d Sloot/76); Regeer, Jensen, Warmerdam (Fitz-Jim/65); Martha (Hansen/76), De Waal (Pinas/65), Bandé

Opstelling Telstar: Schendelaar; Bronkhorst, Benamar (Vlijter/19), El Yaakoubi, Pattynama (Berenstein/84), Liesdek; Najah, Fernandes (Van Wetten/60), Van Velzen; Soto, Plet