Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Investering van 23 miljoen euro voor verbeteren kustzone van Hoorn tot Amsterdam

18 december 2020, 12.08 uur · Aangepast 18 december 2020, 12.19 uur · Door Marije de Nijs

HOORN - De provincie Noord-Holland stelt 23 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van recreatie, landschap, natuur en cultuurhistorie in de kustzone van Hoorn tot aan Amsterdam. Op dit moment wordt de dijk tussen de twee steden versterkt en dat is volgens de provincie de kans om de leefomgeving van de dijk ook te verbeteren. 

Werkzaamheden in Markermeer - NH Nieuws

De verbetering van de leef- en recreatieomgeving, maar ook de natuur, het toerisme en de economie in het gebied gebeurt aan de hand van een ambitieprogramma. Naast de provincie zijn daar dertien andere partijen bij betrokken, veelal uit het gebied zelf, die het programma hebben samengesteld en projecten ondersteunen. 

Enkele van die projecten zijn het stadsstrand van Hoorn, de fiets- en wandelverbinding over de dijk, polder IJdoorn en het overkoepelende project ‘Dijk van een Kust’, waarin beleving van de rijke cultuurhistorie, de natuurwaarden en de dijk centraal staat. 

Bij het uitvoeren van deze projecten wordt zoveel mogelijk efficiënt gewerkt. Zo werkt de Alliantie Markermeerdijken, die de dijkversterking uitvoert, ook aan de fiets- en wandelverbinding tussen Hoorn en Amsterdam. Door deze efficiency wordt volgens de provincie de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]