Ga naar Content

Josh Flint verruilt amateurstatus bij FC Volendam voor driejarig contract

VOLENDAM - Nog geen maand nadat hij zijn debuut in het eerste elftal van FC Volendam maakte, heeft Josh Flint een contract tot medio 2023 in het vissersdorp getekend. De 20-jarige Engelsman kwam afgelopen zomer op amateurbasis over van Portsmouth.

Josh Flint (r) debuteert voor FC Volendam tegen Jong Ajax - Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Flint kwam bij FC Volendam binnen als aanvallende middenvelder, terwijl de technische staf in hem een linkervleugelverdediger zag. De snelle vooruitgang die hij bij Jong FC Volendam liet zien bij het omturnen tot verdediger, was voor  de club reden hem een contract aan te bieden. De verbintenis loopt tot de zomer van 2023 met een optie voor het seizoen erop.

Brexit

Al erkent technisch directeur Jasper van Leeuwen dat ook de naderende Brexit een rol heeft gespeeld de speler nu vast te leggen. "Maar hij heeft het zelf afgedwongen", voegt Van Leeuwen er op de website van de club aan toe. "Josh is een technisch verfijnde linkspoot met een bovenmatige spelintelligentie. Hij verdedigt echt op inzicht en vaardigheid en dat toont zijn lerende vermogen."

"Hij heeft het zelf afgedwongen"

Technisch directeur FC Volendam Jasper van Leeuwen

Flint verving tegen Jong Ajax (1-1) in het laatste half uur Dean James. Tegen Almere City FC (2-2) verving hij de linksback direct na rust.   

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]