Topper tussen FC Volendam en Almere City blijft onbeslist

VOLENDAM - FC Volendam heeft met 2-2 gelijkgespeeld in de topper tegen Almere City. De ploeg van trainer Wim Jonk gaf tegen de koploper van de eerste divisie tot tweemaal toe een voorsprong uit handen. Samuele Mulattieri en Jari Vlak waren de doelpuntenmakers aan Volendamse zijde.

Alex Plat blokt een schot van Oussama Bouyaghlafen van Almere City - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

FC Volendam kende in het eigen stadion een bliksemstart. Na acht minuten verstuurde Franco Antonucci een perfecte dieptepass op Samuele Mulattieri die zo helemaal vrij voor de doelman kwam te staan. De van Inter gehuurde spits twijfelde geen moment en knalde overtuigend de 1-0 binnen. Het was alweer het vijfde doelpunt dit seizoen voor de Italiaanse aanvaller van FC Volendam. Lang kon de ploeg van Wim Jonk echter niet van de voorsprong genieten.

Tien minuten na de openingstreffer trok Almere City-spits Thomas Verheydt namelijk de stand alweer gelijk. De fysiek sterke aanvaller kwam oog in oog met Volendam-keeper Joey Roggeveen en faalde niet. In het restant van de eerste helft nam het tempo van de wedstrijd af en konden beide ploegen geen grote kansen meer noteren. Antonucci probeerde het nog wel een keer van afstand, maar de inzet van de Belgische spelmaker ging hoog over.

FC Volendam juicht na de 1-0 van Samuele Mulattieri - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Slotoffensief

Na de onderbreking leefde de wedstrijd weer wat meer op. Zowel FC Volendam als Almere City gingen nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong. Uiteindelijk was FC Volendam als eerste het meest scherp in de afronding. Na twee derde wedstrijd vond Nick Doodeman de vrijstaande Jari Vlak op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder dacht niet lang na en schoot met een droge knal de bal fraai in het Almeerse doel.

Na het doelpunt van Vlak zocht Almere City naar een snelle gelijkmaker. Tien minuten voor tijd wierp het slotoffensief van de koploper van de eerste divisie zijn vruchten af. Wederom was het Verheydt die Roggeveen passeerde. De spits van Almere City kopte raak uit een hoekschop en noteerde zo zijn achtste doelpunt van het seizoen. In de slotfase moest Volendam nog alle zeilen bijzetten om een punt aan de wedstrijd over te houden. Invaller Ilias Alhaft maakte vlak voor tijd namens Almere City nog bijna de winnende treffer, maar uiteindelijk bleef de 2-2 stand op het scorebord staan.

Ongeslagen

Het is voor FC Volendam, na remises tegen Jong Ajax en TOP Oss, het derde gelijkspel op rij.  Wel is de ploeg van trainer Wim Jonk nu al elf duels ongeslagen. FC Volendam neemt na vrijdagavond de zesde plaats in op de ranglijst.

Opstelling FC Volendam: Roggeveen; James (Flint/46), A.Plat, Tol, Van de Ven; Ben Sallam (Kramer/82), Antonucci (El Azzouzi/82), Vlak; Deul, Mulattieri (Kaars/71) , Doodeman (Iatroudis/86)

Opstelling Almere City: Woud; Helstrup, Van Vlerken, Mirani, Lesquoy; Receveur, Koolwijk, Hammouti (Emmers/55); Bouyaghlafen (Alhaft/71), Verheydt, Kaandorp