Ga naar Content

Veldrijdster Betsema tweede in Superprestige Gavere

GAVERE - Denise Betsema is tweede geworden op de Superprestige in het Belgische Gavere. De veldrijdster uit Texel kwam tien seconden na winnares Lucinda Brand over de finish, die haar vierde zege op rij boekte. 

Denise Betsema komt als eerste over de streep bij de Scheldecross - Foto: Pro Shots / Johan Manders

Het brons was voor Ceylin del Carmen Alvarado. De wereldkampioene veldrijden gaf ruim een halve minuut toe. Het podium bestond dus -net als vorige week- uit Nederlandse veldrijdsters. 

Brand haalde in de tweede van vijf ronden op het bijzonder modderige parcours de snel gestarte Denise Betsema bij. De Texelse, zaterdag nog winnares in Antwerpen in een cross om de X02 Badkamers Trofee, moest haar landgenote in de voorlaatste ronde laten gaan.

Algemeen klassement

Na zes crossen staat Betsema op de derde plaats in het algemeen klassement van de Superprestige. De Texelse blijft met 74 punten voor op Yara Kastelijn (68 punten), maar Brand (86 punten) en Ceylin del Carmen Alvarado (84 punten) voeren de ranglijst aan. Op tweede kerstdag staat de volgende cross in Heuden-Zolder op het programma. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]