Ga naar Content

VLOG: Desi draait mee bij de Kerstactie Westfriesland

OBDAM - Stichting Kerstactie Westfriesland is begonnen met inpakken van de Kerstpakketten voor gezinnen die in armoede leven. Vandaag worden de eerste pakketten bezorgd en Desi liep eerder deze week mee tijdens een avondje inpakken.

Desi Bootsman helpt mee tijdens het inpakken voor de Kerstactie Westfriesland - Foto: WEEFF

De Stichting Kerstactie Westfriesland wil gezinnen die in armoede leven verrassen met een kerstpakket. Hierbij wordt speciaal aandacht besteed aan de kinderen van deze gezinnen. Ze zamelen levensmiddelen en nieuw speelgoed in, en maken voor elk gezin een op maat gemaakt pakket. 

Desi loopt met Heidi Buysman, bestuurslid van de Kerstactie, een avondje mee tijdens het inpakken. Zo komt ze erachter waar de spullen vandaan komen en wat voor organisatie er achter de Kerstactie zit. Een grote vrijwilligersgroep die vinden dat ieder kind iets extra’s verdient in de december feestmaand. Er wordt flink doorgewerkt, want er moeten 250 pakketten worden samengesteld. 

Speelgoed

In elk pakket zit ook iets voor de kinderen van het gezin. Heidi zoekt dit altijd zorgvuldig uit: "Ik kijk naar de leeftijd en het geslacht van het kindje en dan zoek ik daarvoor iets uit." Naast speelgoed, zitten er ook hele praktische zaken in het pakket zoals: mondkapjes, tandenborstels en rijst. 

Benieuwd hoe het samenstellen van de pakketten er aan toe gaat? Bekijk dan de video.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook