Ga naar Content

Open dag achtstegroepers anders in coronatijd: leerlingen maken zelf virtuele tour

MEDEMBLIK - In januari starten de jaarlijkse open dagen van middelbare scholen. Achtegroepers komen normaal gesproken sfeer proeven in het gebouw, maar het is de vraag of dat dit jaar ook kan. SG De Dijk in Medemblik heeft alvast een oplossing bedacht en zette de leerlingen aan het werk met het maken van een virtuele tour.

Foto: Google Streetview

De open dagen van SG De Dijk staan nu half januari gepland. Achtstegroepers kunnen zich nu wel al  inschrijven voor een open dag, maar hoeveel er tegen die tijd kunnen komen kijken is nog onzeker, meldt de school. 

Om iedereen toch een goede indruk van hun eigen school te kunnen geven, hebben leerlingen Britt, Benthe, Batseba en Nyla zelf een virtuele tour gemaakt. Die is zo goed gelukt dat de school deze ook echt gaat gebruiken. 

Het maken van de tour is onderdeel van het vak Technologie en Toepassing, waarbij de leerlingen in samenwerking met een bedrijf een product maken. De scholieren maakten zelf de foto's en de tour en kregen hierbij hulp van het bedrijf Vitasys automarisering.

Enorme opsteker

Carolien van Diepen is als docent van het vak blij met het resultaat: “Als dan blijkt dat het eindresultaat zo goed is dat we het ook echt kunnen gebruiken in de communicatie van de school, is dat zowel voor mij als voor de leerlingen een enorme opsteker.” Ook directeur Lars Beenen noemt de 3D-rondleiding 'een heel goed alternatief' om toch een kijkje te nemen op de school.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook