Ga naar Content

Hardloopster Jill Holterman jaagt in Valencia op olympische limiet

VALENCIA - Vijf Nederlandse atleten verschijnen zondag aan de start van de marathon van Valencia. Het is een van de weinige wedstrijden over 42,195 kilometer die dit jaar doorgaat en om die reden grote aantrekkingskracht heeft. Eén van de Nederlandse deelnemers is Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef. 

Jill Holterman - Foto: NH Sport/Edward Dekker

De 29-jarige Noord-Hollandse debuteert in Valencia op de marathon. Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen moet de atlete onder de limiet van 2.28.30 lopen. 

De marathon van Valencia vindt coronaproof plaats en is alleen voor elitelopers. Slechts 218 atleten zijn toegelaten. Publiek wordt geadviseerd niet te komen aanmoedigen langs het parcours, dat als snel te boek staat. De atleten rennen twee keer een ronde van 21 kilometer. 

NH Sport maakte eind vorig jaar onderstaande reportage over Holterman. Zij besloot destijds om haar toga in te ruilen voor hardloopschoenen. 

Jill Holterman verruilt toga voor hardloopschoenen - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]