Ga naar Content

Atlete Holterman loopt ruim onder persoonlijk record en gaat naar EK

DEN HAAG - Jill Holterman heeft zich zondag tijdens de City-Pier-City Loop in Den Haag op voortreffelijke wijze geplaatst voor het Europees kampioenschap halve marathon. De Egmondse liep in een persoonlijk record van 1:11.39 ruim onder de EK-limiet van 1:13.00 en mag zich om die reden op gaan maken voor het EK van komende zomer in Parijs. 

Jill Holterman - Foto: NH Sport/Edward Dekker

De prestatie van de Noord-Hollandse atlete is knap te noemen, want haar vorige persoonlijke record stond op 1:13.19. Die tijd liep ze in december tijdens de Kerstloop in Dronten. "Een topdag", zo omschreef Holterman deze zondag na afloop van haar race in gesprek met NH Sport. "Een heel dik persoonlijk record en de limiet gelopen. Dat is waar ik voor kwam en het is gelukt."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hoe het kan dat Holterman zo ruim onder haar persoonlijk record liep? "Dat heeft met meerdere dingen te maken", legt ze uit. "Ik heb in september mmijn baan opgezegd om me volledig op de sport te kunnen focussen. Ik merk dat de extra rust die ik nu heb zich echt begint uit te betalen. Ik ben een aantal weken trainingskamp naar Portugal en dat heeft ook goed uitgepakt. Daarnaast had ik vandaag twee hazen en een onwijs grote groep waar ik van kon profiteren. Alles viel gewoon samen vandaag."

Lees ook