Ga naar Content

Atlete Jill Holterman aast op EK-limiet tijdens City-Pier-City Loop

DEN HAAG - Hardloopster Jill Holterman hoopt zich komende zondag tijdens de City-Pier-City Loop in Den Haag te kwalificeren voor de EK van deze zomer. Om zich te kunnen plaatsen heeft de Egmondse een tijd nodig van 1:13.00 of lager op de halve marathon. 

Foto:

Holterman is ter voorbereiding op de City-Pier-City op trainingskamp geweest naar Portugal. "Ik heb daar fijn kunnen trainen. Het weer was daar een stuk aangenamer dan hier. Ik verwacht dat ik qua training een stap heb gezet. In Portugal heb ik de puntjes op de i kunnen zetten voor zondag." 

"Ik hoop niet dat het in Den Haag ook wordt afgelast"

Hardloopster jill holterman

De Europees kampioenschappen atletiek worden komende zomer gehouden in Parijs. Afgelopen weekend werd de marathon in Parijs afgelast vanwege het coronavirus. Desondanks vreest Holterman niet voor afgelasting van de EK. "Het is nog ver weg. Wat ik heb begrepen, is dat het virus indampt naarmate de temperatuur op gaat lopen. Ik maak mij eerder zorgen over komende zondag. Ik hoop niet dat het in Den Haag ook wordt afgelast."

Weeromstandigheden

Het is fijner om in de warmte snelheidstraining te kunnen doen, erkent Holterman. "Het is makkelijker om het in de korte broek te doen. Naar de weersomstandigheden van zondag heb ik nog niet gekeken, daar heb je geen invloed op." 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In december deed Holterman mee aan de Kerstloop in Dronten. Ondanks de barre weersomstandigheden was haar eindtijd dichtbij de EK-limiet (1:13.19). "Je hebt er geen invloed op. Het enige wat je kan doen is je tactiek er op aanpassen. Als je bijvoorbeeld ziet dat je tussen tien en vijftien kilometer wind tegen hebt, kan je daar verval incalculeren. Je moet roeien met de riemen die je hebt."

"Je moet roeien met de riemen die je hebt"

HARDLOOPSTER Jill hOLTERMAN

Groet uit Schoorl Run

De afgelasting van de Groet uit Schoorl Run ervoer Holterman als vervelend. "Ik was voor mijn gevoel in vorm om een persoonlijk record op de tien kilometer te lopen. De beslissing van de organisatie begrijp ik volledig. Ik heb op die dag getraind in Schoorl, omdat ik er al was. Tijdens de training lag er een omgewaaide boom op het parcours. Daar had iedereen begrip voor."

De City-Pier-City Loop Den Haag werd afgelopen jaar afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. In 2018 kwam Holterman na 1:13.52 over de finish. 

Lees ook