Ga naar Content

Atlete Jill Holterman loopt wèl record, maar nog geen EK-limiet

EGMOND AAN DEN HOEF -  "Het was mooi meegenomen, maar niet het hoofddoel." Atlete Jill Holterman noteerde bij de halve marathon van Dronten zondag een tijd van 1.13,19. Een nieuw persoonlijk record, maar negentien tellen te langzaam voor kwalificatie voor de EK in Parijs.

Jill Holterman - Foto: NH Sport/Edward Dekker

Drie maanden geleden stopte Holterman met haar baan als advocaat om zich volledig te richten op het hardlopen. Al vanaf het begin had ze één doel voor ogen: de Europese kampioenschappen van 2020 in Parijs.

Tijdens de kerstloop in het stormachtige Dronten had ze zich al kunnen plaatsen, maar was de atlete uit Egmond aan den Hoef net te langzaam. "Mijn doel was om een goede halve marathon te lopen om te kijken hoe ver mijn progressie was. Het is nooit het hoofddoel geweest om nu al de EK-limiet te lopen. Ik ben heel tevreden dat ik onder hele zware omstandigheden zo dicht in de buurt ben gekomen. Ik put er echt vertrouwen uit dat ik, als ik straks normale omstandigheden heb, het gewoon kan lopen", vertelt Holterman. 

Als je een persoonlijk record loopt, mag je nooit ontevreden zijn met het resultaat.

Jill Holterman

Hoewel het niet haar doel was om zich nu al te kwalificeren voor het EK, kan Holterman niet ontkennen dat het toch een beetje teleurstellend was toen ze net te langzaam was. "Vlak na de finish had ik wel zoiets van:  'Balen, ik heb het net gemist, ik was zo dichtbij.' Maar naarmate je meer mensen spreekt en ziet wat de uitslagen van andere atleten zijn, besef je je eigenlijk steeds meer dat dit al echt heel goed is. Ik denk dat als je een persoonlijk record loopt, je nooit ontevreden mag zijn met het resultaat." Het oude persoonlijk record van Holterman stond op 1.19,34.

Wat betreft de toekomst, ziet de Noord-Hollandse het positief in. "Ik kan dit meenemen naar het voorjaar, waar ik straks misschien heel dik onder de limiet ga lopen. Want dat zit er nu gewoon aan te komen als ik kijk naar mijn prestatie van gisteren." 

Lees ook