Ga naar Content

Toussaint en Kamminga zwemmen naar verbetering eigen records

ROTTERDAM - Zwemmers Kira Toussaint en Arno Kamminga hebben bij het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam hun eigen Nederlands records op respectievelijk de 50 meter rugslag en 200 meter schoolslag opnieuw verbeterd.

Foto: EPA

De 26-jarige zwemster uit Amstelveen had de toptijd vrijdagochtend op 27,49 seconden gezet. In de finale vrijdagavond verbeterde ze die tijd weer naar 27,37. Ze verbeterde ruim een jaar geleden in Boedapest het record dat Hinkelien Schreuder tien jaar geleden zwom (27,77). Daarna was de Noord-Hollandse al een paar keer weer sneller. De 50 meter rugslag is geen olympisch nummer.

Kamminga dook voor het eerst onder de 2.07 minuten. De 25-jarige Amsterdammer verbeterde in de ochtendsessie zijn Nederlands record naar 2.07,17, waarmee hij een fractie sneller was dan zijn eigen record van afgelopen maart (2.07,18). Dat record verpulverde hij weer met 2.06,85. Kamminga had al voldaan aan de limiet voor de Olympische Spelen in Tokio.

Op jacht naar de Spelen

In Rotterdam gaan de Nederlandse topzwemmers tot en met zondag op jacht naar limieten voor de Olympische en Paralympische Spelen volgend jaar in Tokio. Ook zijn er in Rotterdam tickets te verdienen voor de EK langebaan, die in mei 2021 worden gehouden in Boedapest en Madeira (parazwemmen).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]