Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Mathias (8) aangereden door automobilist die vluchtte voor politie: "Traumatische ervaring"

30 november 2020, 15.03 uur · Aangepast 30 november 2020, 17.32 uur · Door Chantal Bos

ENKHUIZEN - Wat een gezellige verjaardag van zijn broertje had moeten zijn, eindigde afgelopen weekend voor de achtjarige Mathias met grote schrik. Hij wilde net bij zijn ouders in de auto stappen om naar huis te gaan, toen hij werd geraakt door een automobilist die op de vlucht was voor de politie. De bestuurder reed door en liet de familie geschrokken achter. "De auto reed zo hard dat hij hem nauwelijks had gezien", vertelt zijn moeder.

Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

"We waren bij mijn tante, want we vierden mijn broertjes derde verjaardag", vertelt de achtjarige Mathias. Zaterdagavond rond half negen staat het gezin op het punt naar huis te gaan. Mathias moeder is nog binnen in de hal met zijn zusje, als Mathias bij zijn vader in de auto stapt. 

"Ik hoorde een hele harde knal en de impact van de auto. Toen ik naar buiten liep zag ik politie en mijn man op de grond zitten met Mathias in zijn armen en veel bloed. Ik was totaal in de war", vertelt moeder Jenny Vredengoor geëmotioneerd. Mathias oudere broer van negen stond op dat moment voor de auto bij de motorkap. Jenny: "De auto reed zo hard dat hij hem nauwelijks had gezien, 'ik voelde alleen maar wind mama', zei hij achteraf."

Schrik

Op het moment dat Mathias in wil stappen, wordt de autodeur met een klap in zijn rug geduwd waardoor hij met zijn gezicht tegen de auto wordt aangesmeten. "Hij moest met de ambulance naar de spoedeisende hulp. Het gaat iets beter, de ergste schrik is voorbij. Hij heeft een gebroken tand en een hechting in zijn lip", vertelt zijn vader Nico Vredengoor. 

"Het gaat wel goed. Ik voel me een stukje beter"

Mathias

Nadat de dader de autodeur van de familie Vredengoor ramt, botst hij ook tegen een auto die net van de tegenovergelegen parkeerplaats afrijdt. De automobilist was op de vlucht voor de politie. Een agent wilde de automobilist aanhouden, omdat hij wilde wegrijden zonder verlichting. Daarop gaf de bestuurder gas en reed zonder licht door. Jenny: "Pas later begreep ik waarom de politie er zo snel was en dat de automobilist gezocht werd."

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: Inter Visual Studio/Danielle Rood

Deze ochtend zit Mathias gelukkig weer rechtop aan de keukentafel een boekje te lezen, maar is nog steeds erg geschrokken. "Het gaat wel goed. Ik voel me een stukje beter", vertelt hij. Intussen belt de dokter op, met enigszins goed nieuws: Mathias mag morgen proberen weer een half dagje naar school te gaan. 

Tand gebroken

Eten en drinken gaat nog lastig door de hechtingen. En ook deze middag staat er opnieuw een tandartsbezoek gepland. "Het was zijn volwassengebit dus dat gaan we hopelijk mooi herstellen", zegt zijn moeder. 

De politie is nog steeds op zoek naar de bestuurder. Hij reed in een blauwe peugeot 206 met de letters 'NN' in het kenteken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]