Start van hoofdcontent

WORMERVEER

nl

PostNL verrast Luna (4) uit Wormerveer met postbodepak: "Jippie!"

28 november 2020, 16.41 uur · Aangepast 30 november 2020, 07.40 uur · Door Thyra de Groot

WORMERVEER - Voor Luna draait het leven niet om gamen of televisiekijken, maar om post bezorgen. Met veel plezier maakt ze brieven en tekeningen en bezorgt die bij buurtbewoners, maar er ontbrak nog iets belangrijks: een echt postbodepak. Luna deed een oproep bij NH Nieuws en kreeg veel reacties, waaronder een van PostNL. Het postbedrijf had Luna's oproep gezien en stelde speciaal voor haar een pakket samen. 

Foto: Tessa de Jong

Al vroeg is postbezorger Yvonne de Wit bezig om het pakket voor Luna in te pakken. Op haar vrije dag fietst ze naar Wormerveer om Luna te verrassen. Als de deurbel gaat en Luna Yvonne ziet staan, kan haar geluk niet op. Al springend neemt ze het cadeau aan. 

Binnen kan ze niet wachten om het cadeau te openen. Enthousiast scheurt ze het pakpapier eraf. "Jippie", roept ze als ze haar postbezorgerspak uit de doos haalt. Luna trekt haar nieuwe outfit meteen aan, en is dan klaar om met Yvonne langs de deuren te gaan.

Eigen brieven eerst

Eenmaal op straat moeten eerst Luna's eigen brieven bezorgd worden. Gelukkig voor de mensen die op een belangrijke brief wachten, is daarna ook de échte post aan de beurt. Zoals een echte postbode betaamt, gooit Luna de brieven met precisie in de brievenbus. 

Luna's droom komt uit: ze krijgt een postbodepak - NH Nieuws

Na een paar brieven is het tijd voor pauze. Luna ziet een klimrek en rent erop af. Later vandaag zal ze in haar outfit nog wat zelfgemaakte brieven bezorgen, want vanaf nu is de 4-jarige een echte postbezorger. 

Dankbaar

Aan het eind van de dag is Luna moe maar voldaan. "Dankjewel!", zegt Luna op alle reacties met goede ideeën die zijn binnengekomen. "Ik ben blij", besluit ze. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]