Ga naar Content

Aantrekken oud-topsporters teken van grote ambitie Telstar Vrouwen

VELSEN-ZUID - Afgelopen donderdag werd bekend dat de Telstar Vrouwen opnieuw een voormalige topsporter binnenhaalden bij de club. Ex-judoka Claudia Zwiers gaat bij de club de rol van teammanager op zich nemen. Het aantrekken van Zwiers en andere oud-topsporters getuigt van veel ambitie bij de club uit Velsen-Zuid.

Telstar Vrouwen in actie tegen de beloften van Feyenoord - Foto: Foto: Ronald Gringhuis

Volgens Hans de Winter, trainer van de Telstar Vrouwen, zit er achter het aantrekken van al deze oud-topsporters een duidelijk plan. "We willen de komende tien jaar een stabiele opleidingsclub zijn in het vrouwenvoetbal en daarnaast willen we zo snel mogelijk naar de eredivisie", vertelt De Winter tegen NH Sport. "Het binnenhalen van deze voormalige topsporters helpt ons weer de volgende stap te maken. Zij brengen veel kennis met zich mee en weten antwoord op de vraag wat er nodig is om topsport te bedrijven."

Naast Claudia Zwiers maken bijvoorbeeld ook voorzitter Yvonne van Gennip en oud-bondscoach Vera Pauw deel uit van de Telstar Vrouwen. "Natuurlijk zoek je eerst naar mensen uit de voetballerij, maar als die er niet zijn ga je verder kijken", vervolgt De Winter zijn verhaal. "Ik denk dat we heel trots mogen zijn op de mensen en de kwaliteit die we nu hebben binnen de club. Zowel op het veld, als in het bestuur."

"Oud-topsporters weten antwoord op de vraag wat er nodig is om topsport te bedrijven"

Telstar vrouwen-trainer Hans de Winter

Nog altijd een doorn in het oog van De Winter was het vertrek van de vrouwentak van Telstar naar Alkmaar in 2017. "Zoiets willen we niet nog een keer. Telstar wilde de vrouwen weer terug in Velsen-Zuid. Daarom is het belangrijk dat we voor de komende jaren alle faciliteiten en met name de sponsoring goed hebben geregeld", aldus de trainer uit Haarlem. "De KNVB vond onze plannen in ieder geval al geweldig. We moeten nu ook aan onze omgeving laten zien dat dit plan iets blijvends is. We moeten een stabiele club worden en daar gaat de kennis van deze oud-topsporters ons hopelijk bij helpen."

Op dit moment spelen de Telstar Vrouwen nog in de beloftencompetitie. De ambitie is er bij Telstar om zo snel mogelijk terug te keren in de eredivisie voor vrouwen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]