Ga naar Content

Ex-judoka Zwiers volgende zwaargewicht bij Telstar Vrouwen

VELSEN-ZUID - Claudia Zwiers wordt de nieuwe teammanager van de Telstar Vrouwen. Volgens de club weet de ex-judoka 'als geen ander wat het betekent om toe te werken naar de top'. 

Foto: ANP

Met de Haarlemse is de Telstar Vrouwen weer een oud-topsporter rijker. Yvonne van Gennip, die sinds enkele maanden de voorzitter van de Witte Leeuwinnen is, bouwt aan een team waarmee ze binnen een paar jaar de eredivisie kan bestormen. Ook Vera Pauw, Leonne Stentler, Jeanet van der Laan en Femke Brenninkmeijer maken deel uit van de Telstar Vrouwen. Op dit moment spelen de Telstar Vrouwen nog in de beloftencompetitie.

Lees ook

Olympische Spelen

Zwiers stond op de Olympische Spelen van 1996 en 2004. Op haar eerste Spelen greep ze het brons. Daarnaast werd ze twaalfvoudig nationaal kampioene, Europees kampioene en won ze vijf keer brons op een EK. Een pakte ze de derde plaats op een WK.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]