Start van hoofdcontent

VELSEN-ZUID

nl

Van Gennip en Telstar Vrouwen willen binnen enkele jaren eredivisie in

26 september 2020, 16.26 uur · Aangepast 26 september 2020, 17.22 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - De Telstar Vrouwen maakten deze week bekend dat zij schaatsicoon Yvonne van Gennip hebben aangesteld als nieuwe voorzitter. De Haarlemse treedt daarmee in de voetsporen van namen als Toon Gerbrands (algemeen directeur van PSV) en Robert Eenhoorn (algemeen directeur AZ), die ook van de ene tak van sport overstapten op de andere. 

Foto: ANP/Koen van Weel

"Dat zijn natuurlijk wel coryfeeën, daar kan ik mezelf niet mee vergelijken", begint Van Gennip bij NH Radio Sportcafé. Gerbrands was eerst actief in het volleybal, terwijl Eenhoorn zich bezighield met honkbal. "Maar ik vind het in ieder geval wel heel leuk om - als vreemde eend in de bijt - iets te gaan doen bij Telstar. Het ligt eigenlijk in het verlengde van mijn talentfonds. Daarbij ondersteunen wij ook allerlei jonge topsporters in alle takken van sport. En voetbal is er daar natuurlijk ook een van. Wat dat betreft ligt het mij zeker."

"We willen terug naar de eredivisie"

telstar vrouwen-voorzitter yvonne van gennip

De doelstelling van de nieuwe voorzitter is helder. "We willen terug naar de eredivisie", is ze duidelijk. "Het streven is zelfs om dat binnen een á twee jaar mogelijk te maken. De meiden staan te trappelen, dus wat dat betreft moet het mogelijk zijn. Dat kan betekenen dat we wat ervaren speelsters van buitenaf moeten halen, maar het is wel het ultieme doel. Weer lekker betaald voetbal spelen net als voorheen."

Geen kattenpis

Op dit moment spelen de Telstar Vrouwen alleen met een Jong Telstar-team. Deelname aan de eredivisie kost de club 400.000 euro. "Dat is geen kattenpis", weet ook Van Gennip. "Het is ook een van mijn taken om, samen met commercieel directeur Natascha van Grinsven, te proberen om daar sponsoren warm voor te kunnen maken. We hebben er al een paar gevonden, maar er moeten er nog een aantal bij komen. Als wij betaald voetbal kunnen gaan spelen is dat volgens mij best aantrekkelijk."

Ondanks dat Van Gennip, die voor onbepaalde tijd aan Telstar Vrouwen is verbonden, uit Haarlem komt ziet ze geen reden om niet in Velsen-Zuid aan de slag te gaan. In het verleden waren de twee clubs water en vuur. "Ik had het al eerder tegen een paar mensen verteld en ik kreeg inderdaad niet direct de handen op elkaar. Er werd een beetje raar gekeken. Maar het is al zo lang geleden en Haarlem zelf heeft geen club meer, dus ze moeten gewoon lekker naar Telstar komen. Het is een fantastisch mooie club en bovendien komen bijna alle meiden uit de regio. Dus ook uit Haarlem."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]