Ga naar Content

FC Volendam-trainer Wim Jonk heeft achterin een puzzel te leggen

VOLENDAM - Sportief gaat het FC Volendam voor de wind, maar toch zijn er wel wat zorgen bij trainer Wim Jonk. Voor de thuiswedstrijd van vrijdagavond tegen TOP Oss moet hij noodgedwongen sleutelen aan zijn achterhoede. 

Voorbeschouwing FC Volendam - TOP Oss - NH Sport/Edward Dekker

Linksback Derry John Murkin kan door een knieblessure niet spelen. Hij raakte dinsdag op de training geblesseerd. "Het is even afwachten wat het precies is en hoe lang het duurt", zegt Jonk na de afsluitende training voor het duel met TOP Oss. "Waarschijnlijk is hij er wel een aantal weken uit."

"Waarschijnlijk is Derry er wel een aantal weken uit"

FC Volendam-trainer Wim JOnk

Ook Brian Plat ontbrak bij de afsluitende training van donderdag. "Hetzelfde verhaal. Dat is gisteren gebeurd. Hij heeft een verrekking. We moeten nog onderzoeken wat de schade is. Grote kans dat hij er morgen niet bij is."

Dean James

Jonk wilde nog niet zeggen hoe de defensie eruit ziet tegen TOP Oss. Het meest voor de hand liggend is dat Dean James als linksback in de basis mag beginnen. Een andere optie die de trainer open liet, is om met drie spelers achterin te starten. Voor de rest zal de basisformatie hetzelfde blijven als in het met 5-2 gewonnen duel tegen De Graafschap.

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Sjors Kramer opgeroepen

Vanwege de mogelijke afwezigheid werd Sjors Kramer, verdediger van Jong FC Volendam nog opgeroepen om donderdag mee te trainen. Voorin stroomt de ziekenboeg juist weer leeg. Giannis Iatroudis en Zakaria El Azzouzi trainden weer met de groep mee.  

Je kunt FC Volendam - TOP Oss vrijdagavond vanaf 18.45 uur live volgen op NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]