Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Gulle gift aan voedselbank: vijfhonderd gulden tussen het ingezamelde eten

18 november 2020, 11.43 uur · Aangepast 18 november 2020, 15.25 uur · Door Isabel Broersen

HOORN - In de kratten met ingezamelde etenswaren vonden medewerkers van de West-Friese voedselbank vorige week een envelop gevuld met vijf briefjes van honderd gulden. Het is niet bekend wie de gulle gever is. 

Foto: Voedselbank West-Friesland

De voedselbank moet het vooral hebben van inzamelingsacties en donaties. Zo kwamen er vorige week 28 kratten binnen vanuit de Oogstdankdagen, een initatief van verschillende West-Friese kerken. Tussen de pasta's en het broodbeleg lag de envelop met vijfhonderd ouderwetse guldens erin.

"Dan kijk je natuurlijk heel vreemd op", vertelt Han Neef van de voedselbank met een lach. "Zoiets hebben we nog niet eerder meegemaakt en we zijn er natuurlijk heel blij mee."

Lees verder onder de facebookpost.

Volgens Neef kwam de krat vanuit de kerk in Spanbroek, maar meer kan hij er niet over vertellen. Het blijft gissen van wie de envelop afkomstig is. "Het moet negentien jaar bewaard zijn gebleven. En dat het nu aan ons gegeven is kan diverse oorzaken hebben. Misschien is er iemand overleden en hebben zijn nabestaanden dit gevonden?"

Omwisselen voor euro's

Guldenbiljetten kun je nog inleveren bij De Nederlandsche Bank. Dat is ook wat de voedselbank van plan is. Ze hebben wel te maken met een wisselkoers: 1 gulden is ongeveer 45 eurocent waard. Voor de vijfhonderd gulden ontvangt de voedselbank ongeveer 226 euro.

"Daar kunnen we weer mooie dingen van doen. We gaan er vooral langhoudbare goederen van kopen, zoals de pasta's en het broodbeleg", aldus Neef.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]