Ga naar Content

Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië in groepsfase van EK

TBILISI - Nederland treft Noord-Macedonië komend jaar in groep C van het Europees kampioenschap voetbal. De nummer 65 van de wereldranglijst versloeg in de finale van de play-offs Georgië met 0-1.

Noord-Macedonië viert feest na plaatsing voor het EK - Foto: Pro Shots / Action Images

Het winnende doelpunt kwam op naam van aanvoerder Goran Pandev. De 37-jarige spits van het Italiaanse Genoa rondde in de 56e minuut een fraai uitgespeelde aanval koelbloedig af. De nationale voetbalheld is met 114 wedstrijden recordinternational van Noord-Macedonië en met 36 doelpunten tevens topscorer aller tijden van zijn land, dat nog nooit aan een EK of WK heeft meegedaan.

Groep C

Oranje speelt op 21 juni 2021 in de Johan Cruijff ArenA de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië. De andere pouleduels van Nederland zijn op 13 juni tegen Oekraïne en op 17 juni tegen Oostenrijk. Deze twee wedstrijden vinden eveneens in Amsterdam plaats.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]