Start van hoofdcontent

West-Friesland

nl

Brandstichter tankstation Zwaagmergouw blijft voorlopig vastzitten

13 november 2020, 07.00 uur · Aangepast 13 november 2020, 08.50 uur · Door Redactie

HOORN - De 32-jarige man die op 22 mei brand stichtte in het tankstation aan de Zwaagmergouw in Hoorn, blijft in ieder geval nog drie maanden vastzitten. Dat besloot de rechtbank in de pro-formazitting die donderdag plaatsvond. 

Inter Visual Studio

Na een voorval op het gemeentehuis van Hoorn liep de man destijds naar het tankstation aan de overkant. Hij vulde een gieter met brandstof en gooide deze leeg in de kiosk. Hij riep daarbij "Fire, ik ga jullie allemaal in de fik steken, kutgemeente." 

Mensen die in de kiosk aanwezig waren en dit zagen gebeuren probeerden de man tegen te houden. Helaas lukte dit niet, waardoor de man de brandstof in vlam kon zetten. Hierbij liep hij zelf brandwonden aan zijn arm op.

Adequate ingreep van personeel

Omstanders die door de brandstof werden geraakt, konden snel in veiligheid gebracht worden. Het personeel van de kiosk en de later gearriveerde brandweer wisten het vuur te blussen. De dader werd door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. 

Eerder beschadigde de man in april dit jaar vijf auto's met een 'hard voorwerp', ook dit wordt meegenomen in het strafrechtelijk onderzoek. De man blijft in ieder geval vastzitten tot de volgende pro pro-formazitting op 1 februari 2021. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]