Ga naar Content

Camera's voor trajectcontrole N9 op zijn plaats: vanaf december in werking

BURGERVLOTBRUG - De camera's die worden gebruikt voor de toekomstige trajectcontrole op de N9 tussen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug zijn geplaatst. Na eerst een periode van testen zal de installatie vanaf volgende maand in werking zijn.

Foto: NH Nieuws / Matthijs Gemmink

Het leek er bijna niet meer van te komen. Aanvankelijk zou de trajectcontrole er vorig jaar al zijn en later werd het verplaatst naar het najaar van 2020. "Voor de provinciale wegen worden nieuwe systemen gebruikt", legde Marloes van Kessel van het Openbaar Ministerie Verkeer eerder uit aan NH Nieuws. "Maar het ontwikkelen van de software duurde langer dan verwacht." Na ruim een jaar uitstel staan de camera's dan toch op hun plek.

De komende weken wordt het systeem getest. Een week voor de trajectcontrole aan gaat, rond half december, worden stickers met de startdatum op borden langs de N9 geplaatst.

De trajectcontrole op de N9 is onderdeel van een groter project, waarbij ook op negentien andere provinciale wegen door heel Nederland wordt gecontroleerd op snelheid. Hier vallen ook delen van de N201 bij Uithoorn en de N205 (Drie Merenweg) in Haarlemmermeer onder.

Lees ook

Foto: NH Nieuws / Matthijs Gemmink

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]