Ga naar Content

Bewoners blij met trajectcontrole N9: 'Ze gaan soms als een raket'

BURGERVLOTBRUG - Bewoners langs de N9 zijn blij met de aangekondigde trajectcontole op hardrijders. Dit najaar komen er controlepalen op de N9 tussen Burgervlotbrug en Sint Maartenvlotbrug. Het traject is berucht om de hoge snelheden en ongelukken. "Het is een rechte weg; lekker blazen en de vlam in de pijp."

Marianne Piket uit Burgervlotbrug steekt niet graag de N9 over vanwege de hardrijders: "Zodra ze voorbij de rotonde zijn, hebben ze de indruk dat ze lekker kunnen planken. Het is gewoon heel gevaarlijk," vertelt Piket aan NH Nieuws.

Hardrijders zijn een plaag voor het dorp, vindt buurvrouw Hennie Schoehuijs: "Dat ik hier 28 jaar geleden kwam wonen zou er al van alles gedaan worden. Laten we hopen dat het nu eindelijk gaat gebeuren."

Raket

Halverwege het controletraject van vier kilometer woont Ben van Straten. Ook hij vindt dat er veel te hard gereden wordt: "Vooral in de avonduren kunnen ze zo verschrikkelijk hard rijden. Ze gaan soms als een raket. Ik spring dan wel eens uit mijn stoel en dan volg ik er eentje, maar met enkele tellen zie ik hem niet meer. Er zijn hier veel ongelukken gebeurd."

Lees ook

Een trajectcontrole op de N9 is geen overbodige luxe, vindt Bert Dolfing uit Sint Maartenvlotbrug:  "Ik moet geregeld naar Alkmaar en dan word ik ingehaald op stukken waar dat helemaal niet kan. Heel gevaarlijk. We kunnen hier makkelijk tachtig rijden, maar dan moet er niet iemand 120 gaan rijden. Gebeurt dat wel, dan zal dat voortaan flink in de papieren lopen". 

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!