Ga naar Content

AZ-coach Arne Slot verwacht meer lef van zijn ploeg tegen Real Sociedad dan tegen Napoli

SAN SEBASTIAN - In een prachtig decor werkte AZ woensdagavond de laatste training af in voorbereiding op de Europese wedstrijd tegen Real Sociedad. Trainer Arne Slot deed dat met een bijna volledige selectie. "Er zijn nog één of twee jongens die heel veel moeite hebben om een volledige training mee te doen."

Interview met AZ-coach Arne Slot over wedstrijd tegen Real Sociedad - NH Nieuws

"Het overgrote deel kan wel starten", vervolgt Arne Slot zijn verhaal over de van corona herstelde spelers. "Alleen van hen kunnen er niet heel veel negentig minuten spelen." Verder kan de Alkmaarse oefenmeester niet beschikken over Ron Vlaar, Jordy Clasie en Bruno Martins Indi. Dit drietal bleef achter in Nederland wegens fysieke ongemakken. 

Stadion

Het Estadio Anoeta van Real Sociedad is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd en biedt plaats aan bijna veertig duizend fans. Slot is onder de indruk van het onderkomen van de Spaanse ploeg. "Prachtig stadion en op deze grasmat kan je heel goed voetbal spelen, want dat heeft Real Sociedad al heel vaak bewezen."

"Ik hoop en verwacht dat wij wel beter aan de bal zijn dan tegen Napoli"

AZ-trainer Arne Slot

AZ staat na twee wedstrijden bovenaan in de poule met zes punten, maar met Real Sociedad treffen de Alkmaarders de koploper van La Liga. "Sterktste punt is dat ze eigenlijk geen zwakke punten hebben. Een allround team. Ze zijn heel vaardig en met David Silva als meest opvallende speler."

Lef tonen

Geen gemakkelijke klus, maar twee weken geleden verraste AZ ook met een uitoverwinning op de Italiaanse topclub Napoli. "Ik hoop en verwacht dat wij wel beter aan de bal zijn dan tegen Napoli. Dus dat we met meer lef onder de druk uit voetballen. Daar hadden we moeite om de bal in de ploeg te houden."

Real Sociedad - AZ begint donderdagavond om 18.55 uur. 

Bekijk de video voor het hele gesprek met NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]