Ga naar Content

AZ-speler Owen Wijndal ziet gelijkenissen tussen Real Sociedad en Manchester United

SAN SEBASTIAN - Voor AZ wacht donderdagavond een lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad. Linksback Owen Wijndal is onder de indruk van de Spaanse ploeg en ziet gelijkenissen met Manchester United en Napoli. Tegen die twee grootmachten speelde de twintigjarige Zaandammer al eerder.

AZ-speler Owen Wijndal blikt vooruit op duel met Real Sociedad - NH Nieuws

"Ze hebben een hartstikke goed elftal. Misschien hebben ze niet dezelfde geschiedenis als Manchester United en Napoli, maar ik denk qua spelers die ze hebben dat het wel in dat rijtje thuishoort", zegt Wijndal op de persconferentie in aanloop naar de Europa League-clash.

"Dat wordt een grote uitdaging, maar het is aan mij om hem uit te schakelen"

az-speler over zijn directe tegenstander

Zijn directe tegenstander lijkt rechtsbuiten en aanvoerder Mikel Oyarzabal te worden. "We gaan vanavond de beelden bekijken. Dan weet ik nog meer over hem. Wat ik van hem weet, is dat hij ook Spaans international is. En hij is topscorer van La Liga. Dat wordt een grote uitdaging, maar het is aan mij om hem uit te schakelen. Ik ben benieuwd morgen."

AZ won de eerste twee groepsduels van Napoli (1-0) en Rijeka (4-1). Sociedad versloeg de Kroaten met 1-0, maar verloor thuis met 1-0 van de Italianen. Het duel tussen Real Sociedad en AZ begint donderdagavond om 18.55 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]