Ga naar Content

Onderzoek naar mentale gezondheid van de man die Bas van Wijk doodschoot

AMSTERDAM - De 20-jarige Samir El Y. , die afgelopen zomer tijdens een zomeravond bij het drukbezochte water aan de Nieuwe Meer de 24-jarige Bas van Wijk doodschoot, wordt eind december onderzocht door deskundigen. Dat gebeurt op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM). 

Bas van Wijk - Foto: Politie

El Y. was vanmorgen niet aanwezig bij de eerste inleidende zitting in de zaak. Hij wordt verdacht van het doden van Bas van Wijk, het bedreigen van een aantal anderen en de afpersing die draait om een nep-Rolex.

Onlangs maakte het OM bekend dat uit onderzoek gebleken is dat de verdachte ook in de richting van drie anderen heeft geschoten. 

Lees ook

Samir El Y. zal op 31 december in een gesloten inrichting worden geplaatst waar hij zal worden onderzocht door deskundigen. Het gaat om een onderzoek naar zijn psyche en dat gebeurt in Forensisch Centrum Teylingereind in Sassenheim. Het gaat om een afdeling specifiek voor adolescenten. 

Medio april inhoudelijke behandeling

Het onderzoek zal acht weken in beslag nemen. De advocaat van El Y., Veerle Hammerstein, heeft de rechtbank niet verzocht om haar cliënt op dit moment op vrije voeten te stellen. De volgende tussentijdse zitting is op 15 januari. De rechtbank streeft ernaar de zaak medio april inhoudelijk te behandelen. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook