Amsterdam

NL
V

Horloge dat werd gestolen van vriend doodgeschoten Bas van Wijk blijkt nep-Rolex

20 september 2020, 12.21 uur · Aangepast 20 september 2020, 15.08 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Het horloge dat werd gestolen van een vriend van Bas van Wijk (24) blijkt een imitatie-Rolex te zijn. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van het Parool. Bas probeerde diefstal van het horloge te voorkomen, maar werd doodgeschoten. 

Politie

In de zaak zit nog een 20-jarige man uit Hoofddorp vast die heeft bekend dat hij het slachtoffer heeft neergeschoten. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag, afpersing en overtreden van de wet wapens en munitie. Het feit dat de Rolex nep is, maakt volgens een woordvoerster van het OM geen verschil voor de zaak.

Irritatie

Van Wijk lag op op augustus met vrienden op een steiger bij het water in park De Oeverlanden. Er zou 'irritatie' zijn geweest tussen de groep van Bas en de groep van de schutter om het horloge. Bas kreeg ruzie met een van de verdachten nadat het horloge was gestolen. Kort hierop werd hij doodgeschoten.  

Vier dagen later werden vijf verdachten aangehouden en werd op aanwijzing van een van de verdachten een horloge en wapen gevonden in een verborgen ruimte van de auto van een verdachte. 

Verontwaardiging 

De dood van Van Wijk zorgde voor veel verontwaardiging. Zo werd er een stille tocht georganiseerd en demonstreerden tientallen mensen op het Museumplein tegen zinloos geweld. Het stadhuis in Haarlem hees de vlag halfstok.  

Gerry was getuige van de schietpartij. Na drie harde, doffe klappen werd voor hem duidelijk dat er geschoten werd. NH Nieuws sprak de getuige vlak na het incident. 

Gerry was bij de Nieuwe Meer toen Bas werd doodgeschoten - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03