Ga naar Content

Ajax-trainer Ten Hag rekent op Tagliafico tegen Midtjylland

AMSTERDAM - Trainer Erik ten Hag verwacht dat Nicolás Tagliafico dinsdag met Ajax in actie kan komen tijdens de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland in de Champions League. De Argentijnse linksback ontbrak zaterdag tegen Fortuna Sittard (5-2) omdat hij niet helemaal fit was. "Ik reken op hem", zei de coach van Ajax. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Ten Hag was met name tevreden over de uitslag van het thuisduel van zijn Ajax met Fortuna Sittard (5-2). "De punten kunnen de tas in, op naar dinsdag", doelde hij op het duel met FC Midtjylland.

Het spel van Ajax kon Ten Hag tussen twee belangrijke Europese wedstrijden nauwelijks bekoren. "We begonnen ongeconcentreerd", zei de Ajax-trainer. "We komen snel op achterstand omdat iemand langs vier van onze spelers mag lopen en de bal zo maar mag voorgeven. Dan is het een compliment dat we bij rust toch weer voor staan."

"In de tweede helft duurde het veel te lang voordat we dat derde doelpunt maken"

Ajax-trainer erik ten hag

"Maar in de tweede helft duurt het veel te lang voordat we dat derde doelpunt maken", vervolgde Ten Hag. "Daarom hebben we alsnog bijna de hele wedstrijd gas moeten geven. Dat was volstrekt onnodig."

Tekst gaat verder onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Mazraoui onzeker

Achter de naam van Noussair Mazraoui staat nog een klein vraagteken. De rechtsback viel tegen Fortuna Sittard uit met een pijnlijke enkel. Assistent-trainer Winston Bogarde ontbrak zaterdag op de bank bij Ajax. Ten Hag wilde niet zeggen wat hij mankeerde. "Dat is vanwege privacyredenen", aldus de hoofdtrainer.

Record van Cruijff

De trainer van de Amsterdammers brak tijdens het duel met Fortuna ook een eredivisierecord. Ajax scoorde 251 keer in de eerste 82 competitieduels onder Ten Hag. Het oude record was ook in handen van Ajax; Johan Cruijff bleef in zijn eerste 82 competitieduels 'steken' op 250 treffers.

"Dat heb je met een aanvallende coach", lachte Ten Hag die bij zijn aantreden bij Ajax hier en daar werd neergezet als defensieve trainer. "Ik vind het een mooi record. We voetballen voor het publiek en daar horen veel doelpunten bij."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]