Ga naar Content

Amsterdammer Flemming baalt van verlies tegen Ajax: "We hadden geen geluk"

AMSTERDAM - Ajax won zaterdagavond na een slechte start met 5-2 van Fortuna Sittard. Oud-Ajacied Zian Flemming baalde na afloop flink, maar de Amsterdammer vond het fijn om terug te keren. "Dit is tien jaar lang mijn tweede thuis geweest. Het is wel klote hoe die twee goals dan vallen", vertelde de Noord-Hollander voor de camera's van FOX Sports. 

Zian Flemming in duel met Ajacied Ryan Gravenberch - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Fortuna nam brutaal de leiding in Amsterdam na zeven minuten via George Cox. De 22-jarige Flemming gaf de assist bij de 0-1. "Ik was hartstikke blij, omdat ik een belangrijke rol had bij die eerste goal. Het was geweldig geweest om hier een resultaat te pakken tegen Ajax. Het is wel jammer dat we zonder publiek moeten spelen, maar daar is al genoeg over gezegd."

"Het was geweldig geweest om hier een resultaat te pakken tegen Ajax"

SPELER FORTUNA SITTARD ZIAN FLEMMING

"We hadden een duidelijk plan en dat kwam er -vooral in het begin- goed uit", aldus de Amsterdammer over de sterke openingsfase. "We werden best wel gevaarlijk naar voren. Daar deden we Ajax pijn in. We begonnen dus goed, maar je weet dat je tegen Ajax op de top van je kunnen moet spelen en geluk moet hebben. Daar ontbrak het deze keer aan."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]