Ga naar Content

FC Volendam wil goede lijn doortrekken tegen FC Eindhoven: "Dat geeft een boost"

VOLENDAM - Het zelfvertrouwen is erg goed bij FC Volendam op het moment. De oranjehemden wonnen de laatste drie duels zeer overtuigend. Deze zondag is FC Eindhoven de volgende tegenstander.

Voorbeschouwing FC Volendam - FC Eindhoven met Jonk en Van de Ven - NH Nieuws

"Dat geeft ook een boost", blikt trainer Wim Jonk terug op de afgelopen weken. "Als je drie wedstrijden op rij wint. En dan ook met goede uitslagen en veelal goed voetbal.

De ploeg van Jonk staat zesde op de ranglijst en tegenstander van dit weekend FC Eindhoven staat twaalfde. Voorbereidend op de wedstrijd tegen de Brabanders ziet Jonk dat zijn spelers lekker in hun vel zitten. "Hopelijk kunnen we dat weer vertalen naar zondag."

Tekst loopt door onder de foto.

"Een fitte Micky van de Ven is een meerwaarde voor ons"

FC Volendam-trainer wim Jonk
Foto:

Micky van de Ven

Naast het goede gevoel kan Jonk zondag ook weer beschikken over Micky van de Ven. De linker centrale verdediger stond twee maanden aan de kant vanwege een voetblessure. "Ik ben blij dat hij weer fit is en dat hij alle trainingen weer mee kon doen. Dat is een plus voor ons, want een fitte Van de Ven is een meerwaarde voor ons."

Het is nog de vraag of Van de Ven terugkeert in de basis. Het negentienjarige talent behoorde vrijdag wel bij de afsluitende partij tot de basiself. "Als hij alles kan trainen, dan kan hij ook spelen. Alleen heeft hij weinig ritme, dus dat gaan we zondag zien."

FC Volendam - FC Eindhoven begint zondag om 12.15 uur.

Bekijk de video voor de volledige voorbeschouwing met Wim Jonk en Micky van de Ven.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]