Ga naar Content

Vuurwerkoverlast door hangjongeren bij winkelcentrum Assendelft: "Houden ons hart vast" 

ASSENDELFT - Harde knallen en bewoners die bekogeld worden met vuurwerk. Hangjongeren veroorzaken al een tijdlang onrust bij winkelcentrum De Saen in Assendelft, maar de afgelopen weken is de situatie verslechterd. "Wat moet er nog gebeuren voordat dit probleem wordt opgelost? We houden ons hart vast en hopen maar dat er geen gewonden vallen", zegt de fractievoorzitter van DENK Zaanstad Şebnem Pancar.

Vuurwerkoverlast door hangjongeren bij winkelcentrum: “We houden ons hart vast”  - NH Nieuws

Bewoners en ondernemers hebben last van de jongeren, die zich lijken te vervelen tijdens de coronaperiode. Pancar heeft hierover vragen gesteld aan het Zaanse college. Volgens haar is de situatie uit de hand aan het lopen.

Wethouder Hans Krieger meldde dinsdag tijdens de digitale raadsvergadering dat het college van de gemeente Zaanstad volop aandacht heeft voor deze situatie. Vorig jaar oktober werd gestart met het aanpakken van de overlastgevers, maar ook hem is het opgevallen dat het de laatste tijd weer erger wordt. 

Angst bij ondernemers

NH Nieuws had woensdag ook een afspraak met een ondernemer om over dit onderwerp te praten, maar hij annuleerde die uit angst voor represailles. Ook een andere ondernemer weigerde: "Ik heb geen zin in een steen door mijn ruit." Pancar: "Er zijn veel ondernemers hier die weten dat de jongeren ze lastig kunnen vallen. Ze zijn bang dat ze aangevallen worden."

De fractievoorzitter pleit voor cameratoezicht bij het winkelcentrum. Krieger gaat kijken naar die optie. Verder roept hij op om incidenten te blijven melden aan de gemeente of politie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]