Ga naar Content

Amateurclubs AFC en ODIN '59 hopen op uitstel bekerduels: januari goede optie

AMSTERDAM - Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bestaat de mogelijkheid dat amateurclubs uit het bekertoernooi gezet worden. AFC en ODIN '59 laten aan NH Sport weten te hopen dat de wedstrijden uitgesteld worden tot januari.

Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Voetbalbond KNVB heeft de bekerwedstrijden waarbij amateurteams zijn betrokken uitgesteld naar 1 en 2 december. Minister De Jonge liet gisteren echter weten dat de huidige maatregelen zeker tot december blijven gelden.

"Hopelijk kunnen we in januari spelen"

afc-trainer uli landvreugd

"Het is balen", reageert trainer Ulrich Landvreugd van AFC, dat Capelle treft in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. "Het is afwachten wat de KNVB nu beslist. Onze technische commissie zal contact opnemen met de KNVB. Hopelijk kunnen we in januari spelen. Maar wij snappen dat het coronavirus iets unieks is, het is overmacht."

"Ik vind dat de KNVB stelling moet nemen om te kijken of er eventueel na de winterstop gespeeld zou kunnen worden", zegt Ted Verdonkschot, trainer van ODIN '59. "Of ze moeten de clubs die uitgeschakeld worden een tegemoetkoming geven. Het zijn 25 amateurclubs die nog in de beker zitten."

"Of ze moeten de clubs die uitgeschakeld worden een tegemoetkoming geven"

ODIN '59-trainer ted verdonkschot

ODIN '59 treft FC Volendam. Dat zou een mooi Noord-Hollands onderonsje moeten zijn, maar de Heemskerkers is al veel ontnomen. "Het commerciële en het sportieve, al het leuke is ervan af op gegeven moment. Hopelijk kunnen we alsnog spelen, want de KNVB kan het niet maken om ons buiten te sluiten." De club heeft een brief verstuurd naar de voetbalbond en wacht op een reactie.

De bekerduels ODIN '59 - FC Volendam, OFC - MVV en Capelle - AFC staan momenteel gepland voor dinsdag 1 en woensdag 2 december.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]