Ga naar Content

Uitsluiting dreigt voor cupfighters ODIN '59

HEEMSKERK - Door de coronamaatregelen gaat het bekerduel van dinsdag tussen ODIN '59 en FC Volendam niet door. Hopelijk wordt het duel begin december ingehaald, maar een optie is ook dat alle amateurclubs uit het bekertoernooi worden gezet.

Cupfighters uit het bekertoernooi? - NH Nieuws

"Schrap dan het hele KNVB bekertoernooi maar. Je dupeert zoveel amateurclubs dan", aldus ODIN '59 voetballer Jim Hulleman. Ook trainer Ted Verdonkschot zou het belachelijk vinden als de amateurclubs worden uitgesloten. "Doe iets in ieder geval om die amateurclubs tegemoet te komen. Iedere club heeft het momenteel moeilijk en voor amateurclubs is het een extra'tje om de kas te spekken", aldus Verdonkschot.

"Schrap dan het hele KNVB bekertoernooi maar. Je dupeert zoveel amateurclubs dan"

ODIN '59 voetballer Jim Hulleman.

ODIN '59 stuntte de afgelopen jaren in de KNVB beker. In 2018 schakelde het zelfs de profs van FC Emmen uit. In 2019 werd er gewonnen van tweededivisionist AFC. Daarna ging de ploeg in de Gelredome op bezoek bij Vitesse, waar de Heemskerkers uiteindelijk met 4-0 verloren. "Het resultaat was jammer maar het was een hele mooie ervaring om mee te maken". blikt voetballer Thom de Vries terug.

Momenteel traint de ploeg volgens de geldende maatregelen. "Je moet heel creatief zijn, maar ik ben blij dat wij in ieder geval wat kunnen doen", aldus trainer Ted Verdonkschot.

NH Sport was donderdag  aanwezig in Heemskerk en maakt de bovenstaande reportage.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]