Ga naar Content

Ten Hag beloont Traoré met basisplaats tegen Atalanta

BERGAMO - Ajax begint dinsdagavond tijdens het Champions League-duel met Atalanta Bergamo met Lassina Traoré in de spits. Daarmee wordt de aanvaller uit Burkina Faso door trainer Erik ten Hag beloond voor zijn goede optreden tegen VVV-Venlo van afgelopen zaterdag (0-13), waarin de spits goed was voor vijf treffers en drie assists. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Sowieso kiest Ten Hag voor een zeer offensieve speelstijl tegen de Italiaanse tegenstander. Zo staat Dusan Tadic naar verluidt op 'tien' gepositioneerd en staan Antony (rechtsbuiten) en David Neres (linksbuiten) in de aanval naast Traoré. Davy Klaassen en Ryan Gravenberch maken het middenveld compleet.

De verdediging wordt gevormd door Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Daley Blind en Nicolás Tagliafico. Lisandro Martínez, die vorige week tegen Liverpool (0-1 verlies) nog centraal in de verdediging stond, zit zodoende op de bank. Atalanta - Ajax, de tweede wedstrijd voor de Amsterdammers in de groepsfase van de Champions League, begint vanavond om 21.00 uur. 

Opstelling Atalanta: Sportiello, Toloi, Romero, Djimsiti, Hateboer, Pasalic, Freuler, Gosens, Ilicic, Zapata, Gomez

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Neres, Gravenberch; Antony, Traoré, Tadic

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]