Sport

NL
V

Geërgerde Ajax-trainer Ten Hag wil niet praten over mogelijk verlies bij Atalanta

26 oktober 2020, 19.04 uur · Aangepast 26 oktober 2020, 19.59 uur · Door Redactie

BERGAMO - In het slechtste geval heeft Ajax dinsdagavond na een nederlaag bij Atalanta Bergamo en een zege van Liverpool op Mydtjylland een achterstand van zes punten op de concurrenten uit Italië en Engeland. Ajax-trainer Erik ten Hag wilde maandagavond niet praten over dit rampzalige Champions League-scenario. "We moeten nog voetballen hè? Je gaat toch uit van winnen? Dit is toch zinloos?" 

Pro Shots/Stanley Gontha
Quote

"Je gaat toch uit van winnen? Dit is toch zinloos"

Ajax-trainer Erik ten Hag

Ten Hag liet in het midden of hij, net als tegen Liverpool, met Daley Blind op het middenveld begint. "Dat zou best kunnen. Het gaat erom dat we het initiatief pakken." Blind schikt zich zonder morren in de rol die de trainer hem meegeeft. "Op beide posities worden andere dingen gevraagd. Voor mij is het niet moeilijk om te switchen."

Blind maakt zich geen zorgen dat een mogelijke uitglijder bij Atalanta Ajax fataal wordt bij het overleven van de groepsfase. "Tuurlijk beseffen we dat de drie punten ontzettend belangrijk zijn. Maar om te zeggen dat het daarna gelijk afgelopen zou zijn, zeker niet. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven en de punten binnenslepen die we nodig hebben."

Quote

"Tuurlijk beseffen we dat de drie punten ontzettend belangrijk zijn"

Ajax-speler Daley Blind

Ten Hag: "Dit is de tweede wedstrijd. We gaan uit van een positief resultaat. Daar heb ik alle vertrouwen in." Atalanta versloeg in het eerste duel het Deense Mydtjylland met 4-0, terwijl Ajax in eigen huis met 0-1 boog voor Liverpool. De eerste twee teams uit de groep gaan na de jaarwisseling door naar de achtste finales van de Champions League.

Klaas Jan Huntelaar is niet mee naar Italië, omdat hij 'niet wedstrijdfit' is. Op details wilde de trainer niet ingaan. Verder zijn er bij Ajax geen twijfelgevallen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]