Sport

NL
V

Update dak AZ-stadion: "Meneer Eenhoorn heeft een goede beslissing genomen"

24 oktober 2020, 13.01 uur · Aangepast 24 oktober 2020, 13.27 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Als je het AZ-stadion passeert via de A9, dan valt de enorme witte boog aan de voorkant op. Deze stellage komt uiteindelijk op het stadion en men is nu met de laatste voorbereidingen voor dat project bezig. Manager technisch beheer en onderhoud, Ron Homan, geeft een update. "Ik ga het heel mooi vinden, nu al en helemaal als het straks af is."

Update van de werkzaamheden voor het dak van het AZ-stadion - NH Nieuws

Er wordt al maanden druk gewerkt om het dak te herstellen, nadat het in de zomer van 2019 instortte. De witte stalen constructie ook wel de 'megatruss' genoemd wordt daar een belangrijk onderdeel van. "Twee immense kranen tillen deze boog op", vertelt Ron Homan vlak naast de megatruss die 600.000 kilo weegt. "En komt dan op de hoeken van het stadion."

Eindresultaat

Een AZ-fan die wekelijks langskomt om alle vorderingen te bekijken kijkt ook uit naar het eindresultaat. "Ik denk dat meneer Eenhoorn een goede beslissing heeft genomen om dat dak helemaal te verwijderen en opnieuw te beginnen. Als het straks klaar is, dan is het vele malen mooier dan voorheen."

Bekijk de video voor de laatste stand van zaken wat betreft de werkzaamheden rondom het stadion. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]