Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Herstel AZ-stadion gaat volgende fase in: "Het wordt echt heel mooi"

9 juli 2020, 16.05 uur · Door Redactie

ALKMAAR- Er is een belangrijke fase aangebroken in het herstelproces van het AZ-stadion. Inmiddels zijn alle demontagewerkzaamheden zo goed als afgerond en kan er worden begonnen met de heropbouw.

"We zijn nu bezig met de voorbereidingen om volgende week te beginnen met heien," vertelt manager technisch beheer en onderhoud Ron Homan. "De heimachine wordt in stelling gebracht en we zijn bezig om alle leidingen daaromheen weg te halen zodat die machine ook zijn werk kan doen."

Naast het stadion ligt momenteel een lange strook zand, die gebruikt gaat worden bij de montage van het dak. "Daarop wordt de lange boog in elkaar gezet die nodig is voor het dak. De boog is net zo lang als de gehele lengte van het stadion en die komt straks in één keer op het stadion te liggen."

Quote

"We zien dagelijks de tekeningen van het nieuwe stadion en dat geeft veel motivatie. Het wordt echt heel mooi."

ron homan

Het project is er één van grote omvang en vraag dan ook veel van Homan."Het is erg hectisch. Er gaan heel wat uren in zitten. Af en toe moet ik me thuis weer even voorstellen. Maar we zien ook dagelijks de tekeningen van het nieuwe stadion en dat geeft veel motivatie. Het wordt echt heel mooi."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]