Start van hoofdcontent

ZAANSTAD

nl

Ruim 75.000 stoffen en papieren mondkapjes voor minima Zaanstad

23 oktober 2020, 08.58 uur · Aangepast 23 oktober 2020, 10.44 uur · Door Redactie

ZAANSTAD - Zaankanters die van een uitkering moeten rondkomen, krijgen binnenkort van een gemeente een setje mondkapjes. Het pakket bevat vijf stoffen en tien papieren mondkapjes. 

NH Nieuws

"De kosten van mondkapjes vormen voor inwoners met een laag inkomen een extra financiële belasting", aldus wethouder Songül Mutluer in een persbericht. "We willen niet dat mensen bezuinigen op gezondheid en veiligheid." 

De circa 5.000 huishoudens die in aanmerking komen, hoeven daar zelf niets voor te doen. De mondkapjes worden naar verwachting vanaf 30 oktober bij hen thuisbezorgd. Bovendien verstrekt de gemeente ook 350 setjes aan de voedselbank, die ze zal toevoegen aan de voedselpakketten. 

Armoedebudget

De mondkapjes en het verspreiding ervan worden betaald uit het armoedebudget van de gemeente. Als de gemeente het nodig vindt, worden er de komende tijd meer mondkapjes verspreid onder minima. 

Zaanstad is niet de eerste gemeente die inwoners met een laag inkomen van mondkapjes voorziet. Eerder deze week kondigde Huizen eenzelfde initiatief aan. En dankzij een inzamelingsactie van de Langedijkse voedselbank konden er vorige maand 1.600 mondkapjes - toen mondkapjes uitsluitend in het openbaar vervoer verplicht waren - onder klanten worden uitgedeeld. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]