Ga naar Content

Ajax moet Mohammed Kudus maanden missen

AMSTERDAM - Ajax moet het de komende maanden doen zonder Mohammed Kudus. Dat melden de Amsterdammers op de officiële kanalen. De middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van FC Nordsjaelland, is naar verwachting minimaal tot de winterstop niet inzetbaar voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Kudus maakte woensdagavond tijdens de wedstrijd tegen Liverpool zijn debuut in de Champions League. Na zes minuten voetbal moest hij noodgedwongen worden vervangen door Quincy Promes. Onderzoek wees woensdag uit dat de Ghanees letsel aan zijn meniscus heeft opgelopen en dus een lange tijd vanaf de tribune moet toekijken. Bovendien moet hij worden geopereerd. 

Bekijk hieronder de beelden van het moment dat het misging voor Kudus. Tekst gaat verder onder de tweet. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De middenvelder maakte tijdens de seizoenstart een goede indruk in de Johan Cruijff ArenA. Hij speelde vier officiële wedstrijden en kwam bovendien al tot een doelpunt in het shirt van de Amsterdammers. Afgelopen zondag in de wedstrijd tegen SC Heerenveen (5-1 winst) was hij goed voor twee assists. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]